Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


H2O

2010.09.27
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
 
H2O: Egy vízcsepp elég (H2O: Just add water)

Alkotó(k) Jonathan M. Shiff
Főszereplő(k) Cleo Massey
Cariba Heine
Phoebe Tonkin
Angus McLaren
Claire Holt
Brittany Byrnes
Burgess Abertnethy
Craig Horner
Indiana Evans
Luke Mitchell

Ország Ausztrália
Epizódok száma 104 (Epizódlista)
Gyártás
Játékidő 22-24 perc epizódonként
Sugárzás
Eredeti csatorna Jetix, Viasat 3, Disney Channel
Eredeti sugárzás 2008. január 12.2011/2012

A H2O: Egy vízcsepp elég (angolul: H2O: Just Add Water) egy ausztrál sorozat, ami három 16 éves lányról szól, akik egy kicsit különböznek a többi tinilánytól, mert ők valójában sellők.

Tartalomjegyzék

[elrejtés]

A sorozat [szerkesztés]

Egy napon a lányok csónakázni mennek, de a csónak lerobban a Mako sziget közelében, így ők kénytelenek lesznek kievezni a partra. A mobiljuk nem működik, így a három lánynak, Cleonak (Phoebe Tonkin), Rikkinek (Cariba Heine) és Emmának (Claire Holt) muszáj felmásznia a vulkán tetejére. Útközben egy meredek részen kell átugraniuk, de Cleo elhibázza az ugrást és a vulkán egyik barlangjában köt ki. A többiek a segítségére sietnek. A barlangban egy tavat találnak. Mivel ez az egyetlen kiút a számukra, ezért úgy döntenek, hogy a víz alatt kiúsznak a barlangból. Cleo nem tud úszni, ezért a lányok estig győzködik, hogy nincs más kiút, végül beleegyezik.

Telihold van és a hold fénye bevilágít a vulkán száján, éppen a medencére, ahol a három lány éppen kiúszni készül. Kicsit megijednek, mert a víz bugyborékolni kezd. Aztán megnyugodnak, ahogy a Hold eltűnik. Kiúsznak a tengerre és kint a partiőrség megtalálja őket. Még nem is sejtik mi lesz ezután. Gyökeresen megváltozik az életük. Rájönnek, hogy ha akár egy csepp víz is éri őket, tíz másodperc múlva uszonyuk nő és átváltoznak sellővé.

Megfogadják, hogy ez örökre az ő titkuk marad. Közben az is kiderül, hogy mindnyájuknak van egy különleges képessége; Emma fagyasztani tud, Rikki fel tudja forralni a vizet, Cleo pedig mozgatni tudja a vizet. Azonban egy barátjuk, Lewis egy szerencsétlen véletlen folytán mégis tudomást szerez erről a kis "balesetről", de megígéri, hogy megtartja a titkukat és tovább segíti a lányokat. Ám a mindennapi életben elég nehéznek bizonyul az, hogy ne érjenek vízhez és ne lepleződjenek le.

De idő közben többen is rájönnek, hogy a lányok sellők: Dr. Denman, Zane és az apja. De a legfontosabb dolog a barátság és így képesek lesznek minden akadályt leküzdeni. Közben mindegyikük szoros kapcsolatba kerül egy-egy fiúval. Cleo Lewis-sal, Rikki Zane-nel, és Emma Ash-sel. Senki nem állhat az útjukba. Még a negyedik sellő, Charlotte sem, aki a második évadban érkezik, és rájön a lányok titkára és a nagymamájáéra, majd egy időre ő is sellővé változik.

Szereplők [szerkesztés]

 • Cleo Sertori

Utál úszni, nem is tud. Szereti használni az erejét. Átlaga négyes, de azért a 3.évadban ő lesz "Az év diákja."

 • Rikki Chadwick

A suliban ő az új lány. Bár az átlaga közepes mégis agyafurt egy lány.Utálja Charlotte-t sőt az elején még Emmát is a jó kislányka szóval illeti meg. Apja Terry Chadwick.

 • Emma Gilbert

Emma a suliban a legokosabb,legeszesebb diák, ám azért tesiből egyszer bukásra állt.Kitűnő úszó.A 3.évadban A családjával körbeutazza a Földet.

 • Isabella Hartley

Ő a 3.évadban csatlakozott a csapathoz.Okos és merész, hiszen már az első részben fölfedi a lányoknak a titkát.

 • Lewis McCartney: Jó barátja a lányoknak, később Cleo barátja. Ő tudja meg elsőként a lányok titkát, és kutatni kezd a Mako sziget titka után, hogy kiderítse, miért változtak a lányok sellővé. Okos srác, de befolyásolható és félrevezethető, a lányok kicsit "baleknak" nézik, kivéve Cleot. A második évadban megismerkedik az új lánnyal, Charlotte-tal, aki az ujja köré csavarja, ami nem tetszik a lányoknak. Féltik a titkukat, bár nem csak ez áll a háttérben. Igazából Lewis nem szerelmes Charlotte-ba, csak próbálja elfelejteni Cleot. Családjáról annyit tudunk meg, hogy négy bátyja van.
 • William Benjamin*: A 3. évadban szerepel. Sophie öccse majd később Bella barátja. Ő látja, hogy mi történik a Mako-szigeten, de senki nem hisz neki. Közelebb kerül az egyik sellőlányhoz Bellához. A lányok titkát megtudja és miután Lewis elmegy ő vigyáz a lányokra. Konfliktusokba keveredik, de mindig szerencsésen kimászik belőle a sellők segítségével.
 • Zane Bennett: Egy gazdag és nagyképű fiú, de tud kedves is lenni, ha megerőlteti magát. Az első évad vége felé megtetszik neki Rikki és titokban járnak egy ideig, majd szakítanak. Emma egy alkalommal kimentette egy elsüllyedt hajóból, azóta hitt egy "szörny" létezésében, amiről mindenki próbálta lebeszélni. Amikor megtudja, hogy a lányok sellők és rájön, hogy a tudtán kívül bajba sodorta őket, segít nekik, így megmenekülnek attól a tengerbiológustól, aki rájött a titkukra. A második évadban megismerkedik Rikki apjával és szembesül vele, hogy Rikki szegény családból származik, de bebizonyítja Rikkinek, hogy ez nem állhat a szerelmük útjába és újra járni kezdenek. A sorozatban mégis ritkán mutatkoznak együtt, csak egy-két epizódban.
 • Charlotte Watsford: A második évadtól szerepel. Kedves lánynak mutatja magát, de önző és gonosz is tud lenni, bármit megtesz, hogy elérje, amit akar. Miután Cleo szakít Lewisszal, mindent bevet, hogy megszerezze magának. Miután ez sikerült állandóan féltékenykedik, ha Lewis Cleoékkal van. Majd rájön arra, hogy a lányok sellők, és megtudja, hogy a nagymamája Gracie is az volt. Rájön a barlang titkára és ő is sellővé változik, de ő megkapja mind a három erőt. Amikor Lewisnak elege lesz Charlotte mesterkedéseiből (pl. többször is ellopja a telefonját), szakít Charlotte-tal. Charlotte ezt nem képes elfogadni, holdtöltekor a barlanghoz csalja a lányokat és el akarja venni tőlük a sellő erejüket, végül a lányok ellene fordítják, és ő veszti el azt.
 • Ash Dove: A második évadban tűnik fel, mint lovasoktató Elliot Gilbertet beíratták a szülei, Emma pedig elkísérte. Itt találkozik először Ash Emmával. Ugyanebben az évadban egy kicsit később pedig a kávézóban fognak együtt dolgozni. Ash nagyon kedves és jóképű fiú, Emmának nagyon tetszik, de ezt még önmaga előtt is tagadja. Ash-nek nagyon tetszik, hogy Emma ilyen titokzatos és többször is próbálja randira hívni. Emma végül beismeri, hogy tetszik neki, de azt nem akarja elmondani neki, hogy sellő. A második évad végén végül is bevallja neki, és Ash ezt elfogadja.
 • Nate: Zane haverja, egy nagyképű srác, aki nagyon klassznak hiszi magát. Minden reggel eddz, karatézik és tud gitározni, valamint gyerekeket tanít focizni. Többször randira hívja Cleot, de ő mindig kikosarazza.
 • Kim Sertori: Cleo húga. Okos lány, de rosszindulatú. Szereti idegesíteni a nővérét, emiatt gyakran veszekednek. Amikor Cleo sellő lesz és megkéri Kimet, hogy mosogasson helyette, csak pénzért hajlandó megcsinálni. Rájön arra, hogy a lányok sellők, de elhitetik vele, hogy nem igaz. Jól kijön a szüleivel, a második évadban megfigyelhető nála, hogy hiányzik neki az anyja.
 • Elliot Gilbert: Emma öccse. Szereti a nővérét, kapcsolatuk sokkal jobb, mint Kimé és Cleoé. Majdnem rájött a lányok titkára (Kim beavatta ötletébe), de őt is meggyőzik arról, hogy nem igaz. A második évadban randira hívja Kimet, de a lány csak kihasználja. Szeret focizni, tagja az iskolai focicsapatnak is.
 • Donald Sertori: Cleo és Kim apja, aki az egyik legnevesebb halász a városban. Nagyon félti a lányait, főleg a fiúktól. Nem tudja elfogadni, hogy Cleo lassan felnő és gyakran gyerekként kezeli. Ráijeszt lányaira, amikor üzletkötés céljából meghívja vacsorára Anette Watsfordot (Charlotte anyját), de Cleo-ék azt hiszik, hogy ő az új mostohaanya-jelölt. Miután felesége elhagyta több teher nehezedik a vállára, amivel nehezen boldogul.
 • Max Hamilton: A második évadban tűnik fel. Lewis talál rá az interneten keresztül, és megtudja, hogy kutatásokat folytatott a Mako szigeten ötven évvel ezelőtt. Lewis megkeresi, összebarátkoznak és Max feljegyzéseiből sok új dolgot megtud a Mako sziget titkáról.
 • Miss Louise Chatham:Az első évadban szerepel. Sokat segít a lányoknak és mindent tud a sellőségről, hiszen régen ő is sellő volt. Az ő erejét és medálját kapta Emma.
 • Gracie: Charlotte anyai nagymamája. Régen ő is sellő volt. Az ő erejét és nyakláncát kapta Cleo.
 • Julia: Régen ő is sellő volt. Az ő erejét és nyakláncát kapta Rikki.

A Hold

A Hold meghatározó szerepet játszik a sorozatban. A lányok annak hatására változtak sellővé, hogy a telihold besütött a Mako szigeti barlangba, amikor a lányok éppen a vízben voltak. Ezentúl ha teliholdkor a Holdra néznek, az megbabonázza őket és furcsán kezdenek viselkedni, a külvilágra pedig oda sem figyelnek. Pl. Cleo-ból egyszer szirén lett, és az énekével magához vonzotta az összes fiút ahogy a mondában a parton éneklő szirén odacsalta a hangjával a hajósokat, akiket így a halálba kergetett. Amint lement a telihold, véget ért a hatás és Cleo elvesztette az énekhangját ami azelőtt amúgy se volt. A lányokat a sorozat első évadában egyenként keríti hatalmába a Hold. Emma és Rikki nem emlékeznek majd, hogy mit csináltak telihold éjszakáján viszont Cleo igen.

A második évad kezdetén mindhármukat egyszerre babonázza meg a hold, ennek hatására elmennek a Mako szigetre és a barlang vizében tartózkodnak, amikor besüt a Hold. Valószínűleg ennek hatására megnő az erejük és csak nehezen sikerül majd újra uralniuk. Pl. Cleo szélvihart tud kavarni, Emma sokkal jobban lefagyasztja a dolgokat nem csak a vizet, Rikki pedig forralás helyett felégeti a dolgokat.

Aznap éjjel, amikor ez történt Lewis utánuk meg, hogy hazavigye őket, de a lányok ellenállnak és hármuk erejével vihart kavarnak, amit a meteorológusok nem tudnak kideríteni, mitől alakult ki. A telihold hatása alatt többször is a lebukás szélén állnak a lányok a furcsa viselkedésük miatt, de mindig megússzák általában Lewis közreműködésével. A második évadban megtanulják, hogy legyenek úrrá a Hold hatásán.

A második évad végén Charlotte kerül a Hold hatása alá, és a szigethez csalja Lewis-t és a lányokat, mivel megtudja, hogy aznap éjszaka, a Hold elveszi annak a sellőnek az erejét, aki teliholdkor a barlang vízében tartózkodik ennek oka, az, hogy a bolygók mind egy síkban állnak. Charlotte három vízkígyóval harcol a lányokkal, akik végül belökik őt a vízbe, így ő veszti el az erejét. Ha pedig holdfogyatkozás van, a barlang vize 12 órára veszi el a sellők erejét. Ha minden bolygó egy vonalban áll a Holddal, akkor a vízben lévő sellő örökre elveszti a varázserejét.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.