Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A történet cselekménye egyszerre három szálon fut:

  • A fő szál: Phineas és Ferb megépítik egy találmányukat, amihez mindenki túl fiatalnak találja őket, mégis általában engedélyt kapnak rá. Nővérük, Candace mindig megpróbálja megakadályozni őket, és bebizonyítani az anyjuknak, hogy öccsei mindennap építenek/készítenek valamit. Az anyjuk ezt nem hiszi el és az események mindig úgy alakulnak, hogy azt hiszi, Candace csak fantáziál.
  • A második szál: Dr. Doofenshmirtz, egy őrült tudós feltalál valamit, ami az egész "világra" veszélyes lehet. Phineas-ék kacsacsőrű emlőse Kerry (angolul Perry), aki valójában egy titkos ügynök, minden részben megakadályozza Dr. Doofenshmirtz gonosz tervét.A család nem tud Kerry munkájáról.
  • A harmadik szál: Candace-nek tetszik egy fiú, Jeremy és úgy tűnik a fiú sem közömbös iránta. Mindig ott van, ahol Candace. Jeremy néha furcsállja Candace viselkedését (aki általában azon igyekszik, hogy lebuktassa öccseit), de nem igazán zavarja. Candace szeretne összejönni Jeremy-vel.

Ez a három szál általában összefonódik, az első kettő pedig minden részben összefügg. Phineas-nak és Ferbnek Dr. Doofenshmirtz "segít" abban, hogy ne bukjanak le anyjuk előtt, bár erről a szereplők nem tudnak. A találmányaik is összefüggnek. Kerry végig megőrzi a titkát, bár a gyerekeknek feltűnik, hogy eltűnik, de a végén mindig előkerül, így nem gondolkoznak azon, hogy hol volt napközben.

Főszereplők [szerkesztés]

Bővebben: A Phineas és Ferb szereplőinek listája
  • Phineas Flynn (szinkronhangja: Vincent Martella)(Magyarhangja:Penke Bence): Egy okos és kreatív 9 éves kisfiú, aki szeretne minden nyári napot hasznosan eltölteni, és mindennap valami klassz dolgot csinálni. Ő kitalálja és megtervezi az aznapi "feladatukat", Ferb pedig megépíti. Nagyon sokat beszél, ami ellensúlyozza Ferb szótlanságát, mondhatni, hogy mostohatestvére helyett is beszél. Ezért hajlamos arra, hogy nem hagy másokat szóhoz jutni, vagy nem figyel arra, amit neki mondanak. Jó hangja van és sok hangszeren tud játszani. Minden családtagjával jóban van, Candace-nek szeret segíteni, vagy a kedvére tenni, bár a lány nem mindig értékeli. Az édesapjáról nem tudunk meg semmit. Minden rész elején megkérdezi, hogy "Hé, hol van Kerry?", azt persze nem gondolja, hogy titokban titkosügynök. Ha a felnőttek megkérdezik tőle, hogy nem túl fiatal ahhoz, amit éppen épít/tervez mindig ezt válaszolja: "De, igen, az(ok) vagyok/vagyunk." Az egyik barátja, Isabella szerelmes belé, de Phineas ezt nem veszi észre; a lány gyakran segít neki.

Kinézete: piros hajú, háromszög alakú feje van, piros-fehér csíkos pólót és kék nadrágot visel, általában oldalról mutatják

  • Ferb Fletcher (szinkronhangja: Thomas Sangster)(Magyarhangja:Timon Barnabás): Phineas mostohatestvére (valószínűleg egyidősek), nagyon intelligens, de szűkszavú fiú. Szűkszavúságát Phineas bőbeszédűsége ellensúlyozza. Olyan is előfordul, hogy beszélne, de Phineas félbeszakítja, vagy nem figyel rá. Egy részben csak 1-2 mondata van (a rész végén). Az apjával Nagy-Britanniából költöztek Amerikába (brit akcentussal beszélnek). Phineas úgy jellemzi az első részben, hogy "Ferb inkább a tettek embere". Bármit meg tud építeni, bármit meg tud javítani, el tudja változtatni a hangját és sok hangszeren tud játszani, akárcsak Phineas. Akármilyen lehetetlen ötlete támad Phineas-nak, Ferb megépíti. Az egyik részben kiderül, hogy tetszik neki Vanessa Doofenshmirtz, az őrült tudós lánya. Az édesanyjáról nem tudunk meg semmit.

Kinézete: zöld hajú, feje hosszúkás, egyik szeme nagyobb, mint a másik, fehér inget és hosszú lila nadrágot visel, amelyben lábai aránytalanul rövidnek látszanak (pedig igazából hosszúak)

  • Candace Flynn (szinkronhangja: Ashley Tisdale (Magyarhangja:Árkosi Kati): Phineas nővére és Ferb mostohanővére, 15 éves. Két célja van: lebuktatni Phineas-t és Ferb-öt az anyjuk előtt, valamint "meghódítani" Jeremy-t. Ha Jeremy a közelben van, mindig zavarba jön, de próbálja leplezni (általában sikertelenül). Szereti a két öccsét, de néha az idegeire mennek. Egész nap mondogatja az anyjának, hogy mit csinálnak a testvérei, de ő nem hisz neki. Próbálkozásai, hogy lebuktassa őket, mindig kudarcba fulladnak. Jól tud énekelni (ha kijön az allergiája, akkor férfi hangja lesz) és tud játszani a B betűvel kezdődő hangszereken. Sokszor telefonál a barátnőivel (leggyakrabban Stacy Hirano-val). Fél Jeremy kishúgától, Suzy-tól, mert a kislány keresztbe tesz minden lánynak, aki szemet vet Jeremyre.

Kinézet: hosszú vörös haja van, piros felsőt és fehér szoknyát visel

  • Kacsacsőrű Kerry (angolul: Perry the Platypus) (szinkronhangja:Dee Bradley Baker): egy azúrkék színű kacsacsőrű emlős, a Flynn-Fletcher család háziállata. Valójában egy titkosügynök, aki azt a feladatot kapta, hogy "buta háziállatnak álcázza magát", és amint lehetőséget lát, menjen a főhadiszállásra és várja az utasításokat (ilyenkor barna kalapot hord és két lábon jár). Nagyon intelligens, de beszélni nem tud (csak morogni). A leggyakrabban Dr. Doofenshmirtz-et az őrült tudóst kell megakadályoznia őrült tervében. Nehezen bár, de mindig sikerül neki (a bevetés elején mindig fogságba esik). A végén mindig ő győz, és ezzel segít Phineas-éknak is eltüntetni az aznapi találmányukat (nem szándékosan, hanem véletlenül). A család nem tud Kerry munkájáról. Phineas és Ferb egyszer véletlenül bejutnak a főhadiszállásra, de Phineas azt hiszi, hogy Ferb építette (Ferb pedig hiába mondja, hogy nem ő volt, Phineas meg se hallja); így Kerryék nem buknak le.
  • Dr. Heinz Doofenshmirtz (szinkronhangja: Dan Povenmire):(Magyarhangja: Háda János) Egy 45 éves boldogtalan őrült tudós, aki gonosz céllal vállalkozást alapított: Doofenshmirtz Gonosz RT. Alapvetően egy komikus figura. Európából származik egy Gimmelstump nevű városból (nevéből ítélve Németországból, esetleg Belgiumból vagy Ausztriából). Az ördögi terveiről Kacsacsőrű Kerry főnöke mindig tudomást szerez és Kerryt küldi el, hogy elbánjon Dr. Doofenshmirtz-cel. Ő mindig számít rá és csapdát állít Kerry-nek (később már azt is nehezményezi, hogy Kerry csak úgy betör hozzá, ahelyett, hogy a bejárati ajtót használná). Amíg Kerry fogságban van, mindig elmagyarázza, hogy melyik gonosz tervét milyen céllal követi el, vagy éppen mik voltak az előzményei (ez természetesen elsősorban a nézőknek szól). A rajzfilm végén mindig azt mondja, hogy "Légy átkozott, Kacsacsőrű Kerry!" Van családja, de elvált feleségétől Charlene-től és van egy közös lányuk, Vanessa, aki tudja, hogy apja egy őrült tudós, de Charlene ezt nem hiszi el neki.

Kinézet: barna hajú, nagy orrú, görbe hátú idős férfi, fekete pólót és fehér köpenyt visel


Jeremy Johnson: Jeremy a Slushy Burgerben doldozik. Mindig barátságos és segítőkész. Mindig tetszenek neki Phineas és Ferb találmányai. Tudjuk, hogy Candace szereti Jeremyt és ez fordítva is igaz. Van egy kistestvére kit Suzynak hívnak. Suzy utálja Candacet.


Isabella Gracia-Sharipo: Isabella szereti Phineast és mindig segít neki. Isabellának van egy kutyája akit úgy hívnak, hogy Pinky. Isabella nagyon kedveli, mint, ha egy normális állat lenne. Később kiderül Pinkyről, hogy titkosügynök pont, mint Kerry.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Oeixlb rsiysd

(Xupsas, 2022.05.03 17:05)

sildenafil tablets - <a href="https://bestusasild.com/">sildenafil 20 mg</a> buy viagra 150mg pill

mazslett@gmail.com

(Bogi, 2012.02.02 19:42)

Ha ez egy Diney oldal akkor miért Selena van a fejlécen? Ja és lécci nézd meg a: www.bogihannahrajongoioldala.eoldal.hu oldalt!! :D